Omlet z pastą Wawrzyniec, mozzarellą, rukolą i szparagami

Składniki:

• 3 jajka

• 50 ml śmietanki 30 %

• sól, pieprz

DODATKI DO OMLETU:

• 3 łyżki pasty Wawrzyniec słodka cebulka z suszonymi pomidorami

• 80 g startej mozzarelli

• 3 szparagi

• 50 ml oliwy

Sposób przyrządzenia:

KROK 1:

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i wylewamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła.

KROK 2:

Smażymy z jednej strony przez 2 minuty, następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez minutę.

KROK 3:

Po tym czasie smarujemy połowę omleta pastą Wawrzyniec, posypujemy mozzarellą i drobno pokrojonymi surowymi szparagami i składamy na pół. Smażymy około 2 minuty w między czasie przekręcając na druga połowę. Po tym czasie zdejmujemy omlet z patelni, dodajemy świeżą rukolę i skrapiamy oliwą.

Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli
Orientalna sałatka z papryki i ciecierzycy z dipem na bazie hummusu z chilli

15

min