Składniki:
• 3 jajka
• 50 ml śmietanki 30 %
• sól, pieprz
DODATKI DO OMLETU:
• 3 łyżki pasty Wawrzyniec słodka cebulka z suszonymi pomidorami
• 80 g startej mozzarelli
• 3 szparagi
• 50 ml oliwy
Sposób przyrządzenia:
KROK 1:
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i wylewamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła.
KROK 2:
Smażymy z jednej strony przez 2 minuty, następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez minutę.
KROK 3:
Po tym czasie smarujemy połowę omleta pastą Wawrzyniec, posypujemy mozzarellą i drobno pokrojonymi surowymi szparagami i składamy na pół. Smażymy około 2 minuty w między czasie przekręcając na druga połowę. Po tym czasie zdejmujemy omlet z patelni, dodajemy świeżą rukolę i skrapiamy oliwą.