Chłopska rewolucja
czyli...
Pierogi z pastą z grillowanego bakłażana i ricottą
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 żółtko
- ½ szklanki wrzątku
- szczypta soli
- pieprz do smaku
- łyżka oliwy
- 250 g ricotty
- olej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżki pasty Wawrzyniec z grillowanym bakłażanem
Sposób przyrządzenia:
Wyrabiamy ciasto na pierogi. Przygotowujemy farsz. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy słoiczek pasty Wawrzyniec z grillowanego bakłażana i mieszamy wszystko razem z ricottą. Na wycięty kawałek ciasta nakładamy pastę i gotujemy. Ciasto wałkujemy i wykrajamy. Faszerowane pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do momentu wypłynięcia.