Wrapy z sałatą rzymską, grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i parmezanem
czyli...

Składniki:

  • 4 tortille
  • 2 papryki
  • 1 cukinia
  • 2 sałaty rzymskie baby
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 słoik pasty Wawrzyniec grillowany bakłażan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 300 g piersi z kurczaka
  • Pół płaskiej łyżeczki papryki wędzonej
  • Pół płaskiej łyżeczki soli
  • 1 mała ostra papryczka
  • 3 łyżki oleju

Sposób przyrządzenia:

Przygotowujemy kurczaka. Piersi oczyszczamy i kroimy w paski. Wędzoną paprykę, sól oraz ostrą paprykę mieszamy dodajemy 3 łyżki oleju i przelewamy do kurczaka. Całość dokładnie mieszamy i marynujemy mięso przez minimum godzinę.

Papryki kroimy w paski, cukinię w plasterki i grillujemy warzywa na rozgrzanej patelni grillowej. Pastę Wawrzyniec mieszamy z jogurtem i dodajemy łyżkę soku z cytryny. Rzymską sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.

Tortille podgrzewamy na suchej patelni, smarujemy pastą z jogurtem, układamy sałatę, paprykę, cukinię. Zawijamy i spinamy wykałaczkami.