Wrap z pastą, z grillowaną papryką, grillowaną cukinią, ogórkiem i serem halloumi
czyli...

Składniki:

  • 4 tortille
  • 2 papryki
  • 1 cukinia
  • 1 ogórek
  • 200 g sera halloumi
  • 2 sałaty rzymskie baby
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 słoik pasty Wawrzyniec grillowany bakłażan
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:

Papryki kroimy w paski, cukinię w plasterki i grillujemy warzywa na rozgrzanej patelni grillowej.

Ogórka kroimy w półplasterki. Serek halloumi w plastry 0,5 cm i również grillujemy.

Pastę Wawrzyniec mieszamy z jogurtem i dodajemy łyżkę soku z cytryny. Rzymską sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.

Tortille podgrzewamy na suchej patelni, smarujemy pastą z jogurtem, układamy sałatę, ogórka, paprykę, cukinię i ser. Zawijamy i spinamy wykałaczkami.