Omlet z pastą Wawrzyniec, mozzarellą, rukolą i szparagami
czyli...

Składniki:

  • 3 jajka
  • 50 ml śmietanki 30% 
  • sól, pieprz

Dodatki do omletu:

  • 3 łyżki pasty Wawrzyniec słodka cebulka z suszonymi pomidorami
  • 80 g startej mozzarelli
  • 3 szparagi
  • 50ml oliwy

Sposób przyrządzenia:

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i wylewamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła.

Smażymy z jednej strony przez 2 minuty, następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez minutę. Po tym czasie smarujemy połowę omleta pastą Wawrzyniec, posypujemy mozzarellą i drobno pokrojonymi surowymi szparagami i składamy na pół. Smażymy około 2 minuty w między czasie przekręcając na druga połowę. Po tym czasie zdejmujemy omlet z patelni, dodajemy świeżą rukolę i skrapiamy oliwą.