Zaprawiona w boju
czyli...

Zupa z makaronem ryżowym i pastą z grillowanej cukinii i curry

Składniki:

  • 250 g mleczka kokosowego 
  • cukinia 
  • papryka czerwona
  • imbir
  • pędy bambusa
  • czosnek
  • cebula
  • makaron ryżowy
  • masło
  • sól, pieprz, cukier
  • limonka
  • słoik pasty Wawrzyniec z grillowaną cukinią i curry

Sposób przyrządzenia:

Namaczamy makaron ryżowy i odcedzamy. Kroimy cebulę w kostkę, imbir w zapałki, cukinię w półksiężyce, paprykę i bambusa w kostkę. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, dodajemy imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, cukinię i paprykę. Smażymy na dużym ogniu, aż wszystko się zarumieni. Dodajemy pastę z cukinii i curry, następnie wlewamy mleczko kokosowe. Doprawiamy solą, pieprzem , cukrem i sokiem z połówki limonki.