Kurczak w mundurze
czyli...

Zielone curry z pastą z cukinii

Składniki:

  • 150 g polędwiczek z kurczaka
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • świeże chili według uznania
  • kolendra
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka zielonego curry
  • sok z 1 połówki limonki
  • sól
  • olej
  • cukier
  • 2 łyżki pasty Wawrzyniec z grillowaną cukinią i curry

Sposób przyrządzenia:

Rozgrzewamy olej w rondlu. Wrzucamy drób i solimy, gdy kurczak będzie rumiany, dodajemy warzywa, a następnie cukier i curry. Podsmażamy jeszcze chwilę, dodajemy sok z limonki. Wlewamy mleko kokosowe, redukujemy do ⅓. Dodajemy pastę Wawrzyniec z grillowaną cukinią i curry oraz pokrojoną kolendrę.