Bombowa mieszanka
czyli...

Kaszotto owsiane ze szparagami, szpinakiem i pastą z ciecierzycy

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy owsianej 
  • 2 szt. szparagów białych 
  • 2 szt. szparagów zielonych 
  • 50 g szpinaku baby 
  • 50 g margaryny 
  • 60 g parmezanu 
  • sól i pieprz
  • natka
  • 1 cebula 
  • słoik pasty Wawrzyniec z ciecierzycą, pieprzem i czarnuszką

Sposób przyrządzenia:

Gotujemy kaszę w osolonej wodzie około 15 min. (al dente). Na patelni podsmażamy cebulę i pokrojone szparagi. Dodajemy kaszę, pastę Wawrzyniec z ciecierzycą, pieprzem i czarnuszką, parmezan oraz margarynę. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy szpinak i wszystko mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy natką.